TATRY SÚ OPÄŤ SVETOVÉ!

18. júla 2019

Rezort  AquaCity Poprad a Národné futbalové centrum v Poprade sa znovu stali centrom pozornosti všetkých futbalových nadšencov. 11. júla 2019 do Popradu priletel ďalší svetoznámy futbalový veľkoklub Arsenal Londýn. Futbalisti z teamov 23-ročných a 18-ročných sú čakateľmi na vstup do profesionálneho A-teamu a sveta veľkého futbalu. Popradskí futbaloví nadšenci tak mohli stretnúť budúce nádejné futbalové hviezdy. V NTC Poprad už trénovali také svetové hviezdy ako Marcus Rashford, Adnan Januzaj alebo Jesse Ellis Lingard.

„Gunners“ alebo „Kanonieri“ ako ich volajú fanúšikovia, na Slovensko a pod Tatry prišli po prvý krát.

Vďaka úsiliu majiteľa AquaCity Poprad, Jána Telenského a vynikajúcim referenciám klubu Manchester United, ktorý v Národnom tréningovom centre počas niekoľkých rokov absolvoval jesenný tréningový kemp, si aj Arsenal Londýn U23 a U18 vybral ako miesto na trénovanie a regeneráciu Poprad a Vysoké Tatry.

Počas svojho týždňového sústredenia absolvovali zápasy 12.7.2019 Arsenal Londýn U23 – Sparta Praha U23,  16.7.2019 Arsenal Londýn U18 – Slovan Bratislava a 18.7.2019 Arsenal Londýn U23 – Slávia Praha.

Okrem priateľských zápasov majú náročný tréningový program doplnený o regeneráciu v popradskom aquaparku a kryocentre. Kvalitná infraštruktúra ktorá je v Poprade v súčasnosti už vybudovaná, spĺňa všetky štandardy, ktoré tieto teamy potrebujú a vyhľadávajú. Tréningy na geotermálne vyhrievanom trávniku v NTC Poprad môžu kombinovať s outdoorovými tréningovými ihriskami a tatranský vzduch a príroda sú pre hráčov z Anglicka už len ako bonus.  Mimoriadne vydarené počasie im doprialo nádherný zážitok z návštevy Štrbského Plesa a Vysokých Tatier, kde boli očarení prírodou a tatranským regiónom. Vychutnávali si naše tradície ale aj kultúru našej krajiny a regiónu Vysokých Tatier.