Aquacity Poprad

18. srpna 2017

V srpnu 2017 jsem navštívil již podruhé Aquacity Poprad, tentokrát v létě. Tento relaxačně-sportovní areál nabízí v tomto období mnoho služeb, zejména pro rodiny s dětmi. Venkovní bazény disponují teplotou 30 -38 °C, nicméně opravdu teplý bazén, ve kterém se dá relaxovat delší dobu, je jen jeden. Tomu také odpovídá obsazenost. Spíše než relax si ve venkovním areálu užijete zábavu. Pro děti je toho zde opravdu mnoho, od tobogánů, přes skluzavky, vodní atrakce, nafukovací atrakce, prolézačky až po různé animační programy. Plusem venkovního areálu je z části travnatý povrch, který v některých mnou navštívených areálech chybí. Vnitřní areál tak trochu připomíná bludiště a při první návštěvě budete mít určitě problém se zorientovat. Nabízí plavecký bazén, dětský bazén a bazény Blue Sapphire a Blue Diamond. Bazény Blue Saphire jsou opravdovým zážitkem, zejména ve večerních hodinách, kdy hrají barvami. Určitě stojí za to si počkat na večerní 3D Laser Show, která nadchne malé i velké. Bazény Blue Diamond jsou pro mě nejklidnější částí, kde si můžete dopřát opravdu ten pravý relax. Pokud nemáte koupený vstup do wellness & spa, určitě oceníte mini wellness, které se nachází právě nad těmito bazény.

Wellness & Spa

Wellnes & Spa s názvem Fire and Water nabízí opravdu mnoho a milovníci saun a inhalačních místností si přijdou na své. Suché finské sauny se tu nachází dvě, jedna ceremoniální, jedna s krbem, kde se topí dřevem. Ceremoniály jsou 3x – 4x denně a stojí za navštívení. Zbytek saun je parních, a to bylinková, eukalyptová, pekelná a solná. Ty jsou ideální pro lidi, kteří nemají rádi pobyt v klasické finské sauně, anebo se jim ve finské sauně špatně dýchá. Za mě určitě doporučuji navštívit saunu solnou, která disponuje možnosti pobytu ve vyšší výšce. Zajímavou alternativou ochlazení je sněžná jeskyně, kde se můžete po saunových procedurách zchladit v -14°C. Celkově na mě wellness působí velmi příjemně, moderně a čistě. Prostor je upraven tak, aby působil intimně. Chyběla mi možnost vstupu na čerstvý vzduch.

Hotely v Aquacity Poprad

Hotel Seasons *** Hotel Moutain View ****

V rámci návštěvy Aquacity Poprad jsem pobýval v hotelu přímo spojeném s termály. K tomuto resortu patří hotely Seasons *** a Moutain View****. Pokud patříte do sorty lidí, kteří mají rádi vše po ruce, musím doporučit tuto kombinaci ubytování a koupání. Nejenom že máte neomezený vstup do termálů a saun, kde můžete pobývat do deseti do večera, k dispozici jsou také dětské koutky s hlídáním, velmi dobře vybavené fitness, masáže a horkou novinkou je také kryoterapie. Samozřejmostí jsou kavárny a hotelová restaurace. Jako milovník kávy oceňuji velmi dobrou přípravu ve většině kaváren, které se v resortu nachází. Takže pokud si chcete opravdu užít Aquacity se vším všudy, nechce se vám každý den cestovat do a z Aquacity, případně máte děti, které nevydrží celodenní koupání, je pro vás hotel spojený s Aquacity ideální řešením.

Wellness hotelu Horizont Resort

V rámci návštěvy Aquacity Poprad jsem si „odskočil“ do krásného wellness hotelu ve Staré Lesné. Horizont Resort Hotel leží 2 km od Tatranské Lomnice a na hotel se pyšní opravdu velmi vydařeným wellness. Oproti wellness v Aquacity je menší, ale působí útulněji, intimněji. Líbilo se mi použití velkého množství přírodních materiálů. Sauny jsou samozřejmě menší, ale bohatě stačí. Nachází se tu klasická finská sauna, infrasauna (ta je skvělá zejména po celodenním lyžování, kdy jste vymrzlí na kost), dále sauna parní a solná. Nechybí tu odpočinková zóna a různé formy ochlazení. Bazén s barem je samozřejmostí.

Za zmínku určitě stojí privátní zóna na střeše hotelu, kde se nachází vířivka, samostatná prosklená finská sauna a odpočinek si můžete dopřát na soukromé terase. Jak z terasy, tak z finské sauny a vířivky je nádherný pohled na štíty Tater. Pokud toužíte po soukromí, romantice nebo chcete opravdu překvapit svou drahou polovičku, tak tímto opravdu nic nezkazíte..:) Je to opravdový zážitek.