Látogatói szabályzat – AquaCity Poprad

A jelen látogatói szabályzat az AQUAPARK AquaCity Poprad – Vízivilág a Magas-Tátra alatt, Športová 1397/1, 05801 Poprad (a továbbiakban: AquaCity Poprad vagy üzemeltető) látogatóinak egészségvédelmi, biztonsági és kármegelőzési jogait és kötelezettségeit szabályozza. Minden látogató köteles az AquaCity Poprad területére való belépéskor megismerni a jelen Látogatói Szabályzatot és betartani annak rendelkezéseit. Az AquaCity Popradba szóló belépőjegy megvásárlásával és/vagy az AquaCity Popradba való belépésre való jogosultsággal a látogató kifejezetten elfogadja a jelen Látogatói Szabályzatot, és vállalja, hogy betartja a jelen Látogatói Szabályzatot és az üzemeltető alkalmazottainak utasításait. Az AquaCity Poprad egész területén az üzemeltető alkalmazottainak az egészség, a biztonság és a károk megelőzése érdekében adott valamennyi konkrét utasítás, felhívás vagy utasítás az általános utasítások, jelzések felett áll, és minden látogató köteles azokat betartani és jogainak gyakorlását tűrni.

1. BELÉPÉS A KOMPLEXUM HELYISÉGEIBE
  1. A belépés csak nyitvatartási időben engedélyezett érvényes jeggyel és chippel (karkötő elektronikus chippel), amelyet minden látogató megvásárolhat a pénztárban.
  2. Minden látogató a bejáratnál egy elektronikus chipet kap, amellyel készpénzmentesen veheti igénybe az uszoda területén lévő szolgáltatásokat, beleértve az étkeztetést is.
  3. Az elektronikus chip elvesztése esetén a látogatónak 85,00 eurót kell fizetnie.
  4. A területre való belépés egyszeri.
  5. Az AquaCity Poprad nyitvatartási ideje reggel 8:00-tól este 20:00-ig tart, hacsak másképp nem rendelkezik, pl. a nyári szezonban. A vetkőzés, szárítkozás és öltözködés ideje a belépőjegy érvényességébe beleszámít. A befizetett belépési idő túllépése esetén a látogató köteles a pénztárban az érvényes árlista szerinti pótdíjat megfizetni.
  6. A 15 év alatti személyek csak 18 év feletti személy kíséretében léphetnek be a helyiségekbe. A gyermeket kísérő személy felelős a gyermekért az AquaCity Popradban való tartózkodás teljes ideje alatt, és nem hagyhatja felügyelet nélkül a 12 év alatti gyermeket az AquaCity Popradban való tartózkodás alatt.
  7. A wellnessközpontba 12 év alatti személyek számára tilos a belépés, 12 és 15 év között pedig csak 18 év feletti felnőtt kíséretében megengedett.
  8. A gyermekmedencébe csak 6 év alatti gyermekek léphetnek be. Felnőttek nem léphetnek be a gyermekmedencébe, kivéve, ha legfeljebb 100 cm magas gyermeket kísérnek.
  9. A csökkent mozgásképességű/tájékozódási képességű személyek csak a felelős személy állandó felügyelete mellett léphetnek be az medencékbe.
  10. Az öltözőkabinban eltérő rendelkezés hiányában csak egy személy öltözhet (szülő gyermekkel, mozgáskorlátozott látogató).
  11. Minden látogató kap egy fürdőlepedőt a wellness központ bejáratánál. A szaunázás és a szaunavilágba való belépés csak lepedőben lehetséges. Az 50 méteres medence gőzszaunájába történő belépéskor a vendég nem jogosult fürdőlepedőre.
  12. Higiéniai okokból a medencékbe csak fürdőruhában lehet belépni. A látogatók használhatják saját törülközőiket. Tilos cipőt, fürdőköpenyt és személyes tárgyakat viselni a szaunákban.
  13. A terület vagy annak részei bizonyos napokon vagy órákban szervezett csoportok, rendezvények vagy társaságok számára fenntarthatók. Ez idő alatt az úszás és a nyilvános szolgáltatások igénybevétele korlátozott.
  14. Az AquaCity Poprad területére az utolsó belépés 60 perccel a nyitvatartási idő vége előtt engedélyezett.
  15. Peniaze, doklady alebo cenné predmety si môžu návštevníci uschovať v príručných trezorových skrinkách vedľa horných pokladní. Pokiaľ si návštevník peniaze, doklady alebo cenné predmety neuzamkne v trezorových skrinkách, prevádzkovateľ nenesie zodpovednosť za prípadnú vzniknutú škodu, ktorá by neuzamknutím mohla vzniknúť.
2. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÁTOGATÓK SZÁMÁRA
  1. Minden látogató köteles zuhanyzót, WC-t használni, és kizárólag a higiénikus gázlómedencéken áthaladni a medencébe való belépés előtt.
  2. Az összes medencébe csak fürdőruhában lehet belépni, a medencék körüli területeken, ahol burkolt felület van, tilos ételt, ruhát hozni és a csúszásmentes lábbeliktől eltérő lábbelit viselni.
  3. A látogatók csak az erre a célra kijelölt helyeken vetkőzhetnek le és öltözhetnek fel, öltözőik teljes vizesblokkokkal (zuhanyzók, WC-k) rendelkeznek.
  4. Az üzemeltető nem vállal felelősséget a látogatóknak a Látogatói Szabályzat 5. pontja szerint erre a célra kijelölt helyeken kívül hagyott tárgyaiért. Az aquapark területére értéktárgyat, értékes tárgyat és nagyobb összeget behozni.
  5. Az ékszereket, pénzeket és egyéb értéktárgyakat az AquaCity Poprád területén erre a célra kijelölt széfben kell tárolni, ellenkező esetben az üzemeltető nem vállal felelősséget ezen tárgyak megrongálódásáért. Az ékszerek, pénz és egyéb értéktárgyak elhelyezéséről az AquaCity Poprad felső jegypénztáraiban adunk tájékoztatást.
  6. Minden látogató köteles gondoskodni saját egészségének, valamint a többi látogató egészségének és biztonságának védelméről.
  7. Minden látogató köteles ügyelni a higiéniára, kímélni az üzemeltető berendezéseit és tulajdonát, nem pazarolni a vizet, nem zavarni a többi látogatót cselekedeteivel és viselkedésével, nem okozni túlzott zajt, és amennyiben kárt okoz az üzemeltetőnek vagy a helyiség más látogatójának, köteles a kárt teljes mértékben megtéríteni.
  8. Minden látogató köteles betartani az úszómesterek és az üzemeltető egyéb munkatársainak utasításait az egészség és biztonság megóvásának vagy a balesetek elkerülése érdekében.
  9. Az üzemeltetési szabályok és az általánosan kötelező érvényű előírások megsértésével okozott sérülésekért, akár saját maga, akár harmadik személyek számára, minden látogató teljes felelősséggel tartozik, és az üzemeltető nem vállal felelősséget.
  10. Az üzemeltető nem vállal felelősséget a saját gondatlanságából vagy kockázatvállalásából eredő sérülésekért vagy egészségkárosodásért.
  11. Minden attrakciót a látogató saját felelősségére használ, és a látogató köteles követni az úszómester és a személyzet utasításait.
  12. Az üzemeltető nem vállal felelősséget a fürdőruha túlzott kopásáért a csúszdák és tobogánok gyakori használata miatt.
  13. Az 50 méteres medencét csak úszók használhatják. A medencének csak a kijelölt része használható nem úszók számára. Az úszómedencébe 15 év alatti gyermekeknek felnőtt kísérete nélkül belépni tilos.
  14. A gyermekmedencét csak 10 év alatti gyermekek használhatják felnőtt kíséretében, idősebbek nem léphetnek be a gyermekmedencébe.
  15. A látogatóknak a medencéket és szaunákat legkésőbb a nyitvatartási idő vége előtt 15 perccel el kell hagyniuk.
  16. A látogató köteles a szekrényt nyitva és lezáratlanul hagyni, amikor elhagyja az öltözőt.
  17. A látogatók kötelesek az AquaCity Poprad területén talált tárgyakat a főpénztárban az illetékes alkalmazottnak átadni.
  18. Az AquaCity Poprád komplexum környezete és közös beltéri területei kamerarendszerekkel felügyelhetők, valamint a kamerarendszer videofelvétele tárolható. A megfigyelt területek meg vannak jelölve. A helyiségek felügyelete és a kamerarendszer felvételeinek tárolása az emberek és a vagyon védelmét szolgálja.
3.TILALMAK, KORLÁTOZÁSOK ÉS FIGYELMEZTETÉSEK
  1. Biztonsági okokból tilos higiéniai termékeket vagy italokat üvegedényekben szállítani.
  2. Tilos a kijelölt területeken kívül a medencékbe ugrani, a járdákon és a medencék körül futni, kiabálni, fütyülni, feleslegesen zajongani, egymást lökdösni, merülni és ok nélkül segítséget hívni..
  3. Tilos a vízbe és az aquapark egész területén köpni, a medencékbe vizelni, szemetelni és más módon szennyezni a területet.
  4. A helyszínen tilos a dohányzás, kivéve az arra kijelölt helyeken.
  5. Tilos olyan éles tárgyakat és üveg tárgyakat használni és szállítani, amelyek sérülést vagy balesetet okozhatnak.
  6. Tilos belépni a medencékbe és a csúszdákba étellel, itallal vagy rágógumival, karkötőkkel, órákkal, amelyek károsíthatják a csúszdát.
  7. Tilos a mentőfelszerelések és az elsősegély-eszközök engedély nélküli használata.
  8. A medencébe teniszlabdát és uszonyt bevinni tilos, csak felfújható segédeszközök és úszószemüveg megengedett.
  9. Tilos a nyugágyak és egyéb besorolások, a „cég” leltárának önkényes mozgatása és az üzemeltető tulajdonának károsítása.
  10. Tilos fegyvert hordani és használni.
  11. A szülők vagy a kísérő felnőttek felelősek gyermekeik vagy kísérő személyeik viselkedéséért és cselekedeteiért, és az üzemeltetési szabályok vagy egyéb tilalom megsértése esetén az üzemeltető nem vállal felelősséget semmilyen balesetért vagy egészségkárosodásért.
  12. Tilos megsérteni a vízi park azon zónáiba való belépés tilalmát, amelyeket rögzített vagy mobil akadályok választanak el, vagy „tilos belépni” táblákkal vannak ellátva. Szabálysértés esetén az ilyen cselekmények következményeit minden látogató egyedül viseli, kiskorú gyermekek esetében kísérő felnőtt,.
  13. A vízi park területén a működési szabályzat vagy egyéb tilalom bármely rendelkezésének megsértése esetén rendbírság és az épületből való kiutasítás szabható ki a belépődíj visszatérítése nélkül.
  14. A gyermeksarokba való belépés saját felelősségére történik, 12 év alatti gyermekek szülő nélkül nem léphetnek be.
  15. Rossz időjárás, például vihar vagy erős szél esetén a látogatók biztonsági okokból kötelesek elhagyni a medencéket.
  16. Amennyiben a látogató a rossz időjárás miatt idő előtt elhagyja a területet, az üzemeltető nem köteles a belépődíjat visszafizetni vagy más módon kártalanítani.
  17. Higiéniai okokból a terület egész területén tilos saját ételt, italt fogyasztani, a területen vásárolt ételek és italok az erre a célra kijelölt területeken fogyaszthatók.
  18. A természetes személyek személyiségének és magánszférájának védelme érdekében más látogatókról portré, képmás, valamint kép-, hang-, kép- és hangfelvétel csak előzetes hozzájárulásukkal készíthető.
4. AZ AQUAPARKBÓL VALÓ KIZÁRÁS
  1. Tilos a helyiségekbe belépni minden olyan személynek, aki fertőző betegségben vagy bőrbetegségben szenved, azaz lázas, köhögő, kötőhártya-gyulladásos, fertőző betegségben szenvedő vagy az ilyen típusú létesítményekben való tartózkodásra ellenjavallt betegségben szenvedő személyeknek.
  2. A személyi higiénia hiányának nyilvánvaló jeleit mutató személyeknek szintén tilos a belépés.
  3. Alkohol és más bódító hatású anyagok hatása alatt álló személyek nem léphetnek be. Tilos továbbá a helyiségekbe belépni bármilyen alkoholtartalmú itallal.
  4. A területre való belépés megtagadható olyan személyektől, akik figyelmeztetés ellenére agresszív és ellenőrizhetetlen magatartást tanúsítanak, megsértik a Látogatói Szabályzat rendelkezéseit, nem tartják be a higiéniai és biztonsági elveket, és akiknek viselkedése ellentétes az erkölcsi és társadalmi elvekkel.
  5. Az a látogató, aki megsérti a jelen Látogatói Szabályzat bármely alapelvét, vagy ismételten nem engedelmeskedik a személyzet utasításainak, bármikor kiutasítható a területről, anélkül, hogy jogosult lenne a belépődíj visszatérítésére.
  6. Végső megoldásként, a kihágás súlyosságától és jellegétől függően, az üzemeltető felkéri a biztonsági hatóságokat, hogy avatkozzanak be és szabjanak ki pénzbüntetést.
  7. Tilos az AquaCity Poprad területére állatokkal belépni.
  8. Az üzemeltetőnek joga van megtagadni a nemkívánatos személyek belépését az AquaCity Poprad területére.
5. ATRAKCIÓK ÉS ANIMÁCIÓK AquaCity Poprad
  1. Az AquaCity Poprad összes attrakciójának (úszómedencék, vízicsúszdák, csúszdák, „száraz attrakciók”, pl. felfújható attrakciók, gyermekvárak, mászókák stb. használata. ) és az animációs programokon való részvétel saját felelősségre történik. Az attrakciók használata és az animációs programokon való részvétel során a látogató köteles betartani a vonatkozó üzemeltetési utasításokat, valamint a személyzet, a kísérők és az animációs személyzet utasításait.
6. FIRE & WATER WELLNESS & SPA
  1. A wellnessközpontba a jegy teljes érvényességi ideje alatt csak egyszer lehet belépni. 12 év alatti gyermekek nem léphetnek be.
  2. 12 és 15 év közötti gyermekek csak 18 éven felüli személy kíséretében léphetnek be.
  3. A wellness központban, a szauna részlegben tilos a szaunát fürdőruhában és cipőben használni. (Szaunázni csak abban a lepedőben lehet, amelyet a látogató a bejáratnál kap. A lepedő cseréje díjköteles).
  4. A Wellness Központ látogatása során a látogató köteles betartani az üzemeltetési szabályokat és a kiszolgáló személyzet utasításait.
  5. Minden látogató köteles csendben és nyugodtan viselkedni, és viselkedésével nem zavarni a többi látogatót.
  6. Alkohol és függőséget okozó anyagok befolyása alatt álló személyek nem léphetnek be a wellnessközpontba. A személyzet fenntartja magának a jogot, hogy megtagadja az alkoholos befolyásoltság alatt álló személyek kiszolgálását a belépődíj visszatérítése nélkül.
7. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
  1. A Látogatói Szabályzat kötelező érvényű az AquaCity Poprád minden látogatójára és az üzemeltető alkalmazottaira nézve.
  2. A látogató köteles betartani a figyelmeztető, utasító, tiltó és tájékoztató táblákat, illetve egyéb figyelmeztetéseket, azokat nem semmisítheti meg, nem rongálhatja meg, nem távolíthatja el.
  3. A látogatók kötelesek elhagyni az AquaCity Poprádot az AquaCity Poprad nyitvatartási idejének végéig.
  4. Rossz időjárás, például vihar vagy erős szél esetén a látogatók biztonsági okokból kötelesek elhagyni a medencéket. Ha a látogató úgy dönt, hogy a rossz időjárás miatt idő előtt elhagyja a területet, nem jogosult a befizetett belépődíj vagy annak arányos részének visszatérítésére, vagy bármilyen más pénzbeli vagy nem pénzbeli kompenzációra.
  5. Az üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy rossz időjárás, például eső, vihar, erős szél, sötétség, köd, csökkent látási viszonyok esetén, illetve műszaki vagy üzemeltetési okokból, illetve biztonsági okokból módosítsa az AquaCity Poprád egyes attrakcióinak (uszodák, vízi csúszdák, sportpályák, csúszdák, büfék, éttermek…) nyitvatartási idejét. A fentiek fennállása esetén az üzemeltető nem köteles a látogatónak befizetett belépődíjat visszafizetni, vagy a látogatót egyéb módon kártalanítani.
  6. Az üzemeltető nem vállal felelősséget az AquaCity Poprad területén vagy az attrakciókon elveszett személyes tárgyakért.