Popradský futbalový sviatok – pod Tatry zavítajú legendy z Premier League a bývalého Československa

28. mája 2015

MÁJ 2015 / TOPKY

Futbalová exhibícia svetových legiend v Národnom tréningovom centre v Poprade 29. mája 2015

Po finálovom stretnutí Slovenského pohára – Slovnaft Cupu 2014/15 zažije NTC v Poprade ďalší výnimočný futbalový večer. Slovenský futbalový zväz a AquaCity Poprad zorganizujú v piatok 29. mája 2015 futbalovú exhibíciu svetových legiend v Národnom tréningovom centre.

Diváci sa môžu tešiť na hviezdne obsadenie, na popradskom trávniku sa predstavia nedávne hviezdy európskeho a československého futbalu. V tíme legiend Česka a Slovenska nastúpi Szilárd NémethĽubomír MoravčíkVladimír KinderMiroslav Karhan či Samuel Slovák, z českých hráčov prisľúbili účasť vicemajstri z EURO 1996 Pavel KukaRadoslav Látal, brankár Ladislav Maier či aktuálny tréner slovenskej 21-ky Pavel Hapal. V mužstve hviezd Premier League sa predstavia víťazi Ligy majstrov v drese FC Liverpool Vladimír Šmicer a Patrik Berger, s tímom Ajaxu Amsterdam triumfoval v tejto prestížnej súťaži fínsky kanonier Jari Litmanen. Štarty na záverečných turnajoch MS a EURO si pripísali tiež Švajčiar Stephane Henchoz, Angličania Darren AndertonDarius Vassell, či Robbie Fowler, do Popradu zavítajú tiež bývalí spoluhráči Szilárda Németha z FC Middlesbrough Španiel Gaizka Mendieta a Ugochuku Ehiogu.

Duel legiend so začiatkom o 20:00 okorení nemenej zaujímavý predzápas. V spolupráci s britskou PFA (the Professional Footballer’s Association) asociáciou a zástupcami armády Spojeného kráľovstva Veľkej Británie, sa v Poprade o 16:00 uskutoční tiež exhibičný futbalový zápas armád Slovenskej republiky a Veľkej Británie.

Prezradíme, že pre aktérov výnimočného stretnutia pripravili organizátori v sobotu (30.5.) golfový turnaj v Golfovom rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici a bohatý piatkový program obohatí v rámci sprievodného programu tiež vystúpenie hudobníka Kaliho. Populárny raper sa predstaví v Poprade bez nároku na honorár, týmto gestom sa rozhodol podporiť slovenských a čekých futbalistov.