Najekologickejšie stredisko na svete – AquaCity Poprad

3. novembra 2007

SLOVENSKO – Pri udeľovaní cien v oblasti cestovného ruchu (World Travel Awards) zvolili delegáti z vyše stodeväťdesiatych krajín AquaCity Poprad za najekologickejšie stredisko na našej planéte.

Takmer dvesto tisíc odborníkov považuje popradský areál AquaCity za najlepšie dovolenkové centrum na tejto planéte, ktoré neohrozuje životné prostredie. Ide o významnú udalosť nielen kvôli samotnému faktu, že v AquaCity bojujú proti globálnemu otepľovaniu. Z historického hľadiska to je prvý rezort na Slovensku, ktorý sa uchádzal o tak prestížnu cenu.

Tým, že v AquaCity využívajú geotermálnu a solárnu energiu, nevyprodukujú toľko oxidu uhličitého za deň ako ostatné podobné zariadenia. Investíciou do najmodernejších ekologických technológií získali vysoké úspory nákladov na energiu. Tieto úspory použili na vybudovanie hotelov najvyššieho štandardu, luxusné, terapeutické, vyhrievané vnútorné aj vonkajšie kúpele a sauny, bazény bohaté na minerálne látky, moderné konferenčné centrum a kryoterapeutické centrum.

V roku 2005 AquaCity získalo cenu Zelené jablko za preukázanie vynikajúceho a trvalo udržateľného zaangažovania sa pre jedinečnosť v ochrane životného prostredia. AquaCity získalo i certifikát Green Globe 21 za príspevok k znižovaniu emisií uhlíka a skleníkových plynov. AquaCity je zároveň prvé európske stredisko ocenené štatútom Zelený Hrdina.