Moderná liečba v AquaCity Poprad: Zaostrené na zdravie

6. februára 2016

FEBRUÁR 2016 / PLUSKA

V AquaCity Poprad využívajú poklad z hlbín zeme. Voda z termálneho prameňa obsahuje 20 minerálov, ktoré blahodarne pôsobia na telo. V akvaparku nezabúdajú ani na modernú medicínu. Nájdete tu aj kryoterapiu spojenú s pobytom v kryocentre.
Popradské stredisko je výnimočné najmä vodou z geotermálneho prameňa pod akvaparkom. V hĺbke 1 300 metrov sa ukrýval 15-tisíc rokov, aby priviedol na povrch krištáľovo čistú termálnu vodu s viac ako 20 minerálmi. Vodu v bazénoch čistia šesťkrát za deň. O kvalitách tejto vody a prístupu k ochrane životného prostredia svedčí aj ocenenie pre AquaCity Poprad, ktoré sa stalo najekologickejším strediskom na svete. Skombinovali modernú medicínu s alternatívnou liečbou, čo je kryoterapia.  Zahŕňa pobyt v  komore s  priemernou teplotou -120 °C, po ktorom nasleduje intenzívne cvičenie. Pobyt pod lekárskym dohľadom stimuluje prirodzenú tvorbu enzýmov a  hormónov podporujúcich uzdravenie, dokáže naštartovať samoliečbu a  regeneráciu. Stimuluje receptory reagujúce iba na chlad. Telesná teplota klesne o  0,5 °C, teplota pokožky maximálne o 3 °C.

Pôsobenie extrémneho chladu vyvolá produkciu hormónov, zvyšuje látkovú výmenu a znižuje pocit bolesti. Uvoľňuje telu vlastné kortikoidy na elimináciu zápalových procesov, ako aj inhibítory bolesti, endorfíny, adrenalín, testosterón a  ďalšie telu prospešné látky. Po príchode do kryocentra idete na 30 sekúnd do adaptačnej komory, kde je teplota –60 °C. Potom do hlavnej kryokomory s teplotou –120 °C, kde ste po celý čas. Po 2, maximálne 3 minútach vyjdete cez adaptačnú komoru, aby sa telo prispôsobilo zmene teploty. Na záver sa 20 minút cvičíte.