Aquacity Poprad: Čo ukrýva najväčšie wellness na Slovensku?

10. júna 2017

MILUJEME WELLNESS / DENISA HOLIČOVÁ /

AquaCity Poprad bol na mojom zozname celkom dlho. No po tom, čo wellness v AquaCity Poprad po veľkej rekonštrukcii prináleží prívlastok „najväčšie na Slovensku“, jeho poradie v mojom rebríčku poriadne stúplo. Niet asi wellnessáka Slováka, ktorý by o AquaCity Poprad nezachytil aspoň malú zmienku. A ak aj vy rozmýšľate, že toto wellness zaradíte na svoj zoznam wellness, ktoré chcete okúsiť, tak verím, že vám pomôžeme urobiť dobré rozhodnutie či možno aj zbaliť si veci a vyraziť do AquaCity Poprad. Dospelý zas ocenia relax v množstve vírivých a masážnych trysiek, perličiek a chrličov doplnené napríklad o laserovú show. Tí, čo potrebujú energiu pred oddychom ešte vybiť, môžu si zaplávať v 50 metrovom plaveckom bazéne, alebo si dať hodinku vo fitku, ktoré je tiež súčasťou AquaCity Poprad.

AquaCity Poprad: Čo ukrýva najväčšie wellness na Slovensku

Po odbavení vstupeniek sme vo veľkej spoločnej šatni zhodili veci do skrinky a vykročili sme po schodoch do vitálneho sveta.  Cestou sme si letmo obzreli veľký plavecký bazén až sme dorazili k pool/wellness baru. Od oficiálneho vstupu do wellness sveta nás delil už len jeden turniket a oddelená šatňa. Hneď za ňou nám wellness recepčná nadelila uteráky a netradičné čierne saunové plachty. Medzitým som stihla okuknúť wellness bar a bolo jasné, že hladom ani smädom tu neodpadneme. Cestou z baru do saunovej zóny sme minuli ešte tri relaxačné „boxy“ oddelené záclonou, pričom každý box mal na stene vlastný televízor. Určite ste už veľmi zvedaví, čo všetko má 3-podlažné wellness v AquaCity v relaxačnom menu. Na ploche viac ako 1500 metrov štvorcových sme tu našli celkovo 8 sáun: bylinkovú parnú saunu, horúcu parnú saunu, eukalyptovú parnú saunu, soľnú saunu, infra saunu, infrasaunu, fínsku saunu a ceremoniálnu saunu. Ceremoniálna sauna je v podstate veľká fínska sauna, v ktorej sa aj niekoľkokrát denne konajú saunové ceremoniály. Na našu škodu sme však túto zábavku v saune zmeškali hneď 2 krát. Raz začal tesne pred naším príchodom a druhý raz sme ceremoniál prepásli rochnením vo vírivom bazéne. Avšak za to, že v AquaCity sú na obľúbené saunové ceremoniály pripravení aj na veľký počet návštevníkov, dostávajú od nás slová chvály.

Saunové ceremoniály sa okrem ceremoniálnej sauny konajú aj v soľnej saune. Ceremoniály vo wellness v AquaCity Poprad sa konajú každý deň, od pondelka do štvrtka 3x denne a od piatka do nedele 4x denne a sú úplne zdarma. Ochladzovací bazénik a zážitkové sprchy sú vo wellness takéhoto formátu hádam samozrejmosťou. Čo nás tu však dostalo bola snehová jaskyňa s teplotou -14 stupňov Celzia a stenami zahalenými do snehového kabáta. V takomto mini snehovom kráľovstve sa človek schladí jedna báseň a ako bonus pretrénuje aj svoje dýchacie cesty. Po poriadnej saunovačke musí byť aj poriadny relax. Aj v tomto smere je wellness v AquaCity Poprad vybavený natotata. V dvoch  relaxačných miestnostiach s lehátkami s mäkkými poduškami sme si vždy miestečko našli. Moderný dizajn, efektné farebné osvetlenie a bio krb ulahodia každému oku. Jediná vec, ktorú by som však aj z tohto wellness okamžite a bez váhania odstránila sú opäť ďalšie televízory, na ktorých si hostia prepínali správy, seriál či hudobný kanál. I keď bez zvuku, ale predsa… telka do wellness nepatrí. V malom súkromí a ešte aj bez telky sme si však vychutnali relax na veľkej vodnej posteli, ktorá je ozaj geniálna. Vodný relax sa vo wellness v AquaCity Poprad netýka len vodnej postele, ale aj veľkej jacuzzi a bazéna s mnohými zákutiami a masážnymi tryskami. Tento bazén má oficiálne názov „súkromný bazén“. Osobne si však pod označením “ súkromný bazén“ predstavím bazén, v ktorom budem len ja s mojím partnerom či partičkou, s ktorou som do wellness prišla. Po tom, čo sme však do bazéna vošli, sme zistili, že súkromný, v mojom chápaní, nie je ani trochu.

Vo väčšom bazéne s rôznymi zákutiami a mnohými všakovakými masážnymi tryskami sa spolu s nami máčali aj ostatní návštevníci, dokonca sme pri tom mali výhľad aj na jacuzzi. Jediná vec, ktorá bola na tomto bazéne súkromná, je tzv. „lagúna lásky“. Lagúna lásky je malá zátoka sa perličkou, do ktorej nie je vidieť zo žiadnej inej časti bazéna (jedine že by niekto vyslovene nakúkol za roh a zahral sa na voayera). Čierne steny, ktoré sú takmer v celom wellness, a veľmi intímne osvetlenie určite prispievajú k tomu, že mnohé páriky tu môžu dostať všelijaké chúťky. Modlím sa však a dúfam, že si ich ohľaduplne odložia na domov