Aj móda dokáže pomôcť. Módna šou z Popradu je toho dôkazom.

8. januára 2020

Aj móda dokáže pomôcť. Módna šou z Popradu je toho dôkazom.

Fashion Charity Night v Poprade

Pravidelne ju organizuje hotel AquaCity Poprad, má už za sebou úspešných 5 rokov. Tento ročník bol šiestym v poradí. Cieľom je upútanie pozornosti na spoločenské témy a spojenie módnej prehliadky známej slovenskej návrhárky Jany Pištejovej s predstavením charitatívnych projektov a rodín v núdzi, predovšetkým z podtatranského regiónu.

Podujatie navštevuje mnoho známych osobností zo slovenského sveta kultúry, športu či umenia rovnako ako lokálni zástupcovia firiem a verejnosti. Spolu sa za tie roky podarilo vyzbierať viac ako 150 tisíc eur v podobe financií aj materiálnej pomoci, každý rok sa podporia rodiny, ktoré neľahko skúša osud. Aké šaty sa predviedli na tejto akcii? A ktoré známe tváre ich predvádzali? Nechýbala Jasmina, ale ani Silvia Lakatošová:

Videli sme aj Cimbal Brothers, Ladylicious, Jana Pištejová, Silvia Lakatošová, Jasmina Alagič Vrbovská a ďalšie známe slovenské modelky, ktoré líčil Milan Švingál a o vlasy sa im postaral Julo Hospodár. Moderovali Ján Tribula a Marianna Ďurianová.

Akcia priniesla aj plesovú inšpiráciu. Janka Pištejová na tomto podujatí predviedla ako vždy krásne šaty. Môžeme sa nimi určite inšpirovať, nakoľko prichádza sezóna plesov.

Komu sa pomohlo? Pozrite, že takéto akcie majú zmysel…

Dominika Stančáková z Popradu

Dominka je mladá 26-ročná baba, ktorá začala mať zdravotné problémy asi pred 2 rokmi. Zo zdravého dievčaťa, ktoré v tom čase vyhralo fotografickú súťaž a plánovalo sa fotografii venovať, sa stal pacient, akých je na Slovensku iba osem.

Dominika zbiera hlavne financie na svoju liečbu, ktorá je extrémne finančne náročná, minimálna suma je 30 000 € a lieky – jedna dávka cca 8000 €. Dominika v súčasnosti nepotrebuje konkrétnu materiálnu pomoc, iba financie na liečbu potrebuje najviac. Sama si rozbehla aj verejnú zbierku

Rodina Kurilová z Hnilčíka

Mama má 40 rokov a 40 kíl. S dvoma deťmi zostala sama po smrti ich otca, tak sa presťahovala do chalúpky k babke na Hnilčíku.

Žijú vo veľmi ťažkých podmienkach, bez elektriny – pretože im do nej prší cez deravú strechu, bez kúpeľne, v starej drevenici. Mama žije zo 130 € mesačne, babka má svoj dôchodok a sú tu ešte deti – dievčatko a chlapec…

Rodina Zatkovičová z Kežmarku

V tejto rodine je mama doma na opatrovateľskom príspevku, s chlapcom, ktorý je odkázaný na invalidný vozík, na 24-hodinovú starostlivosť.

Majú ešte jedného zdravého syna, no otec prišiel o prácu, aktívne si ju hľadá. Pomoc však bola v ťažkej chvíli viac ako nevyhnutná… Týmto, ale aj mnohým ďalším rodinám pomohla táto každoročná fashion akcia z Popradu: