Zpestřete si zimu lyžováním ve Vysokých Tatrách

4. ledna 2017

Neexistuje snad lepší způsob trávení zimních měsíců než pobytem mezi zasněženými vrcholky hor. Ať už popíjíte svařené víno u krbu a kocháte se pohledem na bílé stráně z okna nebo vyrazíte na svahy s lyžemi na nohách. Takovým ideálním místem pro nejen kvalitní a nezapomenutelné lyžování jsou právě Vysoké Tatry.

Vysoké Tatry představují nejvyšší pohoří Slovenska. Rozprostírají se do délky cca 26 km a šiřky 17 km. Ve Vysokých Tatrách se tyčí 26 vrcholů, které převyšují 2,5 km. Toto pohoří patří k oblíbeným turistickým destinacím jak v letních, tak i v zimních měsících. Lyžování se tady už od nepaměti těší obrovské oblibě, stejně tak i pěší turistika, horolezectví i běžecké lyžování.

Kde se ubytovat? Welness hotel Horizont Resort určitě nezklame

Najdete ho přímo pod vrcholky Vysokých Tater. Moderní čtyřhvězdičkový hotelelový komplex se nachází v klidné obci Stará Lesná ležící asi 2 kilometry od centra Tatranské Lomnice, odkud vede lanovka na Skalnaté pleso (1 751 m. n. m.). Hotel nabízí svým klientům pestrou škálu možností, jak trávit volný čas – od welness zážitků až po rozmanité sportovní aktivity, lyžařské vyžití, dále komfortní služby i vybranou gastronomii v Culinary Restaurant. Vybavení hotelu zhotovené z přírodních materiálů přispívá k navození příjemné a útulné atmosféry. Mezi další doplňkové služby hotelu patří mimo jiné půjčovna sportovních potřeb, půjčovna společenských her, čistírna, směnárna, úschovna lyžařského u snowboardového vybavení, přeprava osob či obchod se sportovním zbožím. Hledáte kvalitní welness na Slovensku? Vyzkoušejte hotel Horizont Resort ve Vysokých Tatrách.

Kde lyžovat?

Ty nejnáročnější lyžaře potěší nejvýše položená sjezdovka z Lomnického sedla, která se nachází ve výšce 2 190 m. n. m. Skvělým zážitkem je také 6,5 km carvingová trať. Pro méně zdatné či méně odvážné lyžaře je zde k dispozici zhruba 6 km dalších sjezdovek. Dalším oblíbeným ski areálem je Starý Smokovec, který preferují zejména nenároční lyžaři či rodiny s dětmi. Vyzkoušet můžete také sáňkování po 2,7 km dlouhé trati z Hrebienka do Starého Smokovce, což ocení nejen dětští návštěvníci Tater. Nejvýše položený ski areál na Slovensku Štrbské Pleso nabízí více než 9 km lehkých i středně těžkých sjezdových tratí. Okolí Štrbského plesa představuje také ideální místo pro běžecké lyžování. Dalším zdejším lákadlem je zábavný snowpark. Pokud vám lyžování  nestačí a potřebujete další vyžití, bezpochyby si zde přijdete na své. Například milovníci vodních radovánek mohou po celý rok vyrazit za koupáním do termálního aquaparku Aquacity Poprad. Hotel s aquaparkem nabízí 13 venkovních i vnitřních bazénů, až 350 vodních atrakcí, dětský bazén s názvem „Ostrov pokladů“ i plavecký bazén, saunu a vířivky.