Sedm tipů na NEJ vodu na Slovensku. Nejlepší koupání, lázně i sjezdy řek

12. června 2016

Nejen horami je proslulé Slovensko, svým návštěvníkům nabízí i přehršel vodních atrakcí. Mohou to být jak moderní termální a relaxační centra, tak vodní nádrže v horských oblastech i v nížinatém regionu jižního Slovenska. Sjet si můžete i pěknou řeku. Podívejte se na přehled sedmi míst, které rozhodně patří k nejzajímavějším.

Relaxační a sportovní areál AquaCity v Popradě sice na první pohled nijak zásadně nevyčnívá z řady podobných zařízení, přesto jej v přehledu slovenských vodních radovánek nemůžeme vynechat. Klíčem je výhodná poloha přímo pod Vysokými Tatrami, ve snadném dosahu Slovenského ráje a Nízkých Tater.

AquaCity Poprad se souborem tobogánů zvaným Mayská pyramida. AquaCity najdete kousek od centra Popradu. I když byste přijeli vlakem, tak tam dorazíte z popradského nádraží po svých za slabých 20 minut. Cestu do AquaCity každoročně absolvují nejen rodiny s dětmi, ale i znavení vysokohorští turisté či horolezci poté, co se nabažili tatranských štítů či kaňonů Slovenského ráje a chtějí si trochu dát tělo do pořádku.

K tomu vám v AquaCity poslouží vnitřní i venkovní bazény napájené termální vodou z hloubky asi 1 300 metrů, četné skluzavky (té největší, s délkou 71 metrů, říkají Černá diera), wellnes zóna se saunami a solárii a řada dalších atrakcí. V komplexu se nachází také hřiště na plážový fotbal a volejbal a dokonce i kryocentrum. V areálu lze i přenocovat v hotelu. Musíte však počítat s tím, že provozovatel si hrátky v AquaCity od návštěvníků nechá řádně zaplatit. Celodenní vstupné přijde na 22 eur, děti mají jen malé slevy.

Zdroj: https://cestovani.idnes.cz/top-slovenska-pro-milovniky-vodnich-hratek-feu-/kolem-sveta.aspx?c=A160711_124909_kolem-sveta_hig