Lyžování s koupáním ve Vysokých Tatrách

18. listopadu 2016

Nejlepší sněhové podmínky hlásí pro letošní rok celá Evropa. Máme pro vás tip na lyžování a wellness na Slovensku v Tatrách. Zimní středisko Poprad je tím pravým lyžařským resortem. Leží na úpatí Vysokých Tater a je označován jako jejich „brána“. Patří k nejznámějším střediskům na Slovensku. Oblíbené je pro dobré podmínky jak pro sjezdové, tak i běžecké lyžování. V těsné blízkosti Popradu naleznete i další kvalitní středisko Štrbské Pleso. A pro nejnáročnější lyžaře je poblíž Tatranská Lomnice, kde se nachází nejdelší a nejstrmější sjezdovka na Slovensku.

Lyžařské středisko Poprad

Nachází se v nadmořské výšce od 888 do 2.634 m n. m. K dispozici je 10 vleků, z toho 4 kabinkové, 3 sedačkové lanovky a 3 kotvové vleky. Sjezdovky mají celkovou délku až 15 km. Z toho 9 modrých pro začátečníky, 5 červených pro pokročilé a 1 černá sjezdovka pro milovníky adrenalinu. Středisko má kvalitní nabídku běžeckých tratí, v délkách od 2 do 20 km, na kterých dokážete vystoupat až do výšky 1.350 m n. m.  Jako zimní bonus zde naleznete osvětlenou 2,5 kilometrů dlouhou sáňkařskou dráhu. Poprad nabízí dokonalý servis i po skončení lyžovačky. Nachází se zde spousta restaurací, barů a hospůdek. Naleznete zde muzea, galerie a nedaleko města se nachází i známé Belianské jeskyně.

V Popradu je veliká nabídka kvalitního ubytování od levného, až po to nejluxusnější. Středisko má navíc výbornou dostupnost autem, letadlem a také přímé vlakové spojení z České republiky.

Tipy na ubytování v Popradu – Hotel Horizont Resort ****

Nejmodernější čtyřhvězdičkový wellness hotel ve Vysokých Tatrách. Nachází se ve vesničce Stará Lesná, pouhé 2 km od Tatranské Lomnice. V hotelu se nachází recepce, hotelová restaurace, lobby bar, koňakový bar Cigar lounge, vinný bar, vodní bar součástí bazénu, hráčský salón, dětský koutek, multifunkční hřiště pro sportovní aktivity, venkovní Grill house s terasou a posezením. Součástí hotelu je wellness centrum s relaxačním bazénem, vířivkou a vodními atrakcemi, masážní centrum se spa procedurami, thajské masáže, fitness a solárium. Nechybí ani kongresové centrum pro 220 osob a spousty dalších věcí. Pokud si chcete opravdu užít komfort s dokonalým výhledem na štíty Vysokých Tater, tak hotel Horizont Resort je tou pravou volbou.

Aquacity Poprad Hotel Mountain View **** a Hotel Seasons ***)

Komplex Aquacity je vlastně takový hotel s aquaparkem. Součástí areálu jsou Aqua zóny, ve kterých naleznete venkovní termální bazény, 2 vnitřní luxusní termální bazény s barem Blue Diamond, termální bazén Blue Sapphire s laserovou show a chromoterapií, 50metrový plavecký bazén a dětský bazén. Dále tobogány, nový saunový svět Fire & Water, kde je komplex saun, relaxační bazén, ledová jeskyně, organizované saunovací rituály a odpočívárny. Nechybí ani moderní fitness centrum, relaxační centrum s nabídkou klasických i exotických masáží a zábalů, spinning, kryoterapie a Beauty centrum, které nabízí speciální procedury, světelnou terapii ke zpomalení procesu stárnutí pokožky, vyhlazování vrásek, vyplňování kožních nerovností, epilaci a další kosmetická ošetření.