Kam s dětmi na Slovensku? Za tobogány nebo do zoo

12. července 2016

Kam vyrazit na výlet a uspokojit tak sebe i děti? Slovensko nabízí mnohé. Můžete například navštívit některý z aquaparků či termální koupaliště. Pobavíte se také v některé ze slovenských zoologických zahrad. Nebo se vydejte na hory. Vysoké Tatry si užijí malí i velcí.

Zoologické zahrady Slovenska – Bratislava i Bojnice

Pojeďte se s dětmi podívat na zvířata. Slovensko nabízí několik skvělých zoologických zahrad. Kam do zoo? Třeba do hlavního města. Zoo Bratislava nabízí pohled na více než 140 zvířat. V areálu se nachází i dinopark, naučné chodníky a 3D kino. V létě dospělí zaplatí přibližně 5 eur (140 Kč) a děti 3 eura (80 Kč). Můžete také vyrazit do Zoo Bojnice, nejstarší zoologické zahrady na Slovensku. Tam žije přibližně 2500 jednotlivých zvířat, cca 400 různých druhů. Kromě jiného zahrada nabízí i unikátní expozici motýlů. Chovají tam také několik ohrožených, velmi vzácných druhů. Dospělé bude vstup stát 4 eura (110 Kč), děti, důchodci a studenti zaplatí polovinu. Pokud se nacházíte na východě Slovenska, můžete navštívit Zoo Košice. Zdejší expozici ještě vylepšuje nádherné prostředí, ve kterém se zahrada nachází. Cena vstupného pro dospělé se pohybuje kolem 3 eur (80 Kč), děti zaplatí 1 euro (26 Kč). Pokud jste si doteď nevybrali, můžete se vydat třeba do Zoo parku Stropkov. Tato zahrada není tolik navštěvovaná, také zde nechovají tolik zvířat. Nachází se zde více než 60 druhů zvířat, mimo jiné i tygr sibiřský. Některá zvířata je možné krmit (všechna kromě opic a šelem). Dospělí u vstupu zaplatí 1,5 eura (40 Kč), děti 1 euro (26 Kč).

Přijeďte se vykoupat – termály a aquaparky s dětmi

Vodu má každý rád. Kam za vodou s dětmi? Navštivte některé z místních termálních koupališť. Skvělou volbou je například Aquacity Poprad. V létě i v zimě zde na vás a vaše děti čekají hodiny zábavy. Areál disponuje několika venkovními i vnitřními bazény. Díky termálním pramenům má voda celoročně příjemnou teplotu. V aquacity se nachází i řada skluzavek a jiných atrakcí. Malí se tedy nudit nebudou. Pro velké je zde řada sedacích bazénů, vířivky, sauny a solária. Cena celodenního vstupu pro dospělé začíná na 22 eurech (600 Kč), děti a studenti 19 euro (520 Kč), děti pod 120 cm mají vstup za 1 euro (26 Kč).