AquaCity Poprad – ekologický wellness

3. května 2019

Luxusní resort pro relaxaci, vodní ráj pro děti, ale také destinace vhodná pro pohybové aktivity, na dosah úchvatným přírodním památkám Vysokých Tater. Největší wellness na Slovensku se navíc pyšní i přídomkem ekologické.

AquaCity Poprad – takový resort se jen tak nevidí. Pojďme se na něho proto podívat zblízka.

Termální lázně a ještě mnohem víc

AquaCity Poprad vzniklo v roce 2004 v režii významného britského podnikatele s českými kořeny Jana Telenského. Jan Telenský se také postaral o to, aby se resort mohl pyšnit i svým ekologickým přístupem a důrazem na minimalizaci vlivu na životní prostředí. Přestože dal Jan Telenský život mnoha pozoruhodným projektům, AquaCity Poprad mezi nimi vyniká. Deklaruje to například ekologický certifikát Green Globe, který AquaCity Poprad získala jako první organizace ve střední Evropě.

AquaCity Poprad neprodukuje téměř žádné emise a je maximálně energeticky soběstačné. Vedle solární energie využívá energii geotermální. Vzhledem k tomu, že celý komplex byl vystaven v těsné blízkosti podzemního geotermálního jezera, je to pochopitelné. Voda v bazénech nabízí po celý rok teplotu 36 až 38 °C. Z původní teploty 50 °C geotermálního zdroje se ochlazuje ve výměnících tepla a tepelných čerpadlech, aby se nakonec zase vrátila ochlazená zpět do přírody. Celý cyklus pak začíná nanovo.

Voda z termálního zdroje nemá jen příjemnou teplotu, ale obsahuje také více než dvacítku cenných minerálních látek. Ty se pozitivně odráží ve zdraví člověka tak, jak to známe z klasických termálních lázní.

Relaxace a zábava pro děti i dospělé

AquaCity Poprad neláká pouze na teplou léčivou vodu v bazénech, ale i na mimořádné radovánky vodního ráje. Třináct vnitřních a venkovních bazénů doplňují tobogány a vodní atrakce pro maximální zábavu nejenom dětí. Rodičům přijdou vhod i hlídané dětské koutky.

Relaxaci a zábavu ještě zpestřuje chromoterapie a laser show v bazénech, také kryoterapie, v neposlední řadě fitness a spinning centrum.

Největší wellness na Slovensku láká na wellness pobyty, které uspokojí každého. Postará se o relaxaci i zábavu, klidně na několik dlouhých dnů.

AquaCity Poprad – ekologický wellness