4 místa na Slovensku, kam vyrazit na perfektní dovolenou s dětmi

29. srpna 2016

Jako správný soused nám Slovensko nechává dveře otevřené a nabízí celou řadu atraktivních míst, kde se budeme skvěle bavit. Jestliže máte děti a nechcete je ani sebe zatěžovat dlouhou cestou autem, zvolte si jako cíl cesty právě Slovensko. Máme přehled top 4 míst, kde se bude líbit vám i dětem. Nouze není o poznání, klid přírody a adrenalinové zážitky.

Na túru do Tater třeba i s kočárkem

Tatry jsou bezpochyby jedním z největších lákadel našich sousedů. Míří sem tisíce nadšených turistů, kteří zdolávají vysoké horské hřebeny. Má-li vaše rodina adrenalin v krvi a jste si jisti, že vaše děti náročný výstup zvládnou, vydejte se například na túru na 1355 m vysoké Štrbské pleso. Užijete si celodenní výšlap. Jestliže chcete vyrazit s kočárkem, zamiřte do Nízkých Tater. Jsou protkány trasami, které se dají zvládnout i s kočárkem.

Za kulturou do Bratislavy

Pokud dáváte přednost návštěvě historických míst, vašim cílem by měla být Bratislava. Slovenská metropole vás uchvátí jedinečnou atmosférou. Navštivte Bratislavský hrad, projděte se centrem města. Skvělou tečkou za celodenním výletem jistě bude večeře v dnes již legendární restauraci UFO, ze které je perfektní výhled na celé město.

Monumentální slovenské hrady

Slovensko má stejně krásné a někdy snad krásnější hrady a zámky než najdete v ČR. Jeden z nich se nachází asi 20 km od Bratislavy. Jmenuje se Devín a přímo pod ním se budete kochat soutokem Dunaje a Moravy. Úchvatný je také hrad Krásna Hôrka, Beckov či Oravský hrad.

Za odpočinkem, adrenalinem i wellness

Vaše dovolená s dětmi na Slovensku bude parádním zážitkem, pokud se alespoň jeden den usídlíte v AquaCity Poprad. AquaPark na Slovensku nabízí ubytování v Tatrách v kombinaci se skvělou zábavou pro celou rodinu. Užijete si koupání ve venkovních termálních bazénech, děti určitě nadchne Ostrov pokladů či vodní atrakce se širokými skluzavkami Mayská pyramida. Zatímco děti budou řádit, vy si jistě užijete místní wellness.