3 tipy na báječnou dovolenou s dětmi na Slovensku

6. července 2016

Pokud nechcete dovolenou trávit v České republice a současně se vám nechce autem trmácet několik hodin k moři, je i pro vás ideální dovolenkovou destinací Slovensko. Máme pro vás 3 tipy na místa, díky kterým bude vaše dovolená s dětmi na Slovensku nezapomenutelná!

1. Túry v Tatrách zvládnou i malé děti

Jestliže máte děti starší 3 let, neváhejte a vyrazte s nimi do Tater. Vybrat si lze i méně náročné trasy, které děti hravě zvládnou. Doporučujeme výlet na Štrbské Pleso, Studenopotocké vodopády, Popradské pleso, trasu Starý Smokovec – Hrebienok a další. Za návštěvu stojí také Tatranská Lomnica. Jestliže vyrazíte do hor, nepodceňujte výbavu. Počasí se zde mění i z minuty na minutu, proto si vždy přibalte i teplé oblečení a nějakou vydatnou svačinku. Základem je kvalitní treková obuv.

TIP: S rezervací ubytování v Tatrách neotálejte. Zájem je velký a kapacita penzionů někdy nestačí! Rezervaci si udělejte třeba i na měsíc dopředu.

2. Za historií i krásnou přírodou

Na Slovensku se nachází mnoho úchvatných hradů, zámků i zřícenin s tajemnou minulostí. Vybíráme pro vás jeden za všechny – naším tipem je hrad Devín, který leží jen 130 km od Brna a pouhých 20 km od Bratislavy. Hrad je dnes spíše zříceninou, ale i tak má své osobité kouzlo. Turisté sem míří také za jednou přírodní zvláštností – přímo pod hradem se nachází dvoubarevný soutok Dunaje a Moravy. Po návštěvě hradu a procházce okolo soutoku se vydejte do Bratislavy. Zážitkem je také výstup na Devínskou kobylu, jedná se o největší vrchol Devínských Karpat. Měří pouhých 514 m, túra není nijak náročná.

3. AquaCity – pohoda i zajímavé aktivity

Jestliže rádi kombinujete a chcete na dovolené s dětmi zažít spoustu zábavy, doporučujeme AquaCity Poprad. Jedná se o unikátní ekologický resort, který kombinuje aquapark, koupání v bazénech s termální vodou a wellness. Jeho součástí je sportovní areál a také kryocentrum. Každý si zde najde super zábavu. AquaPark na Slovensku nabízí i animační programy, zabaví vaše děti, zatímco vy budete relaxovat třeba na masáží. Dostanete se sem pohodlně po dálnici D1 (exit Poprad – Východ).